Boerderij in de buurt?

Maps
of of
 Dieren
 Zaterdag
 Groenten & Fruit
 Zondag
 Zuivel & Kaas
 Geen voorkeur
 

 Lekker naar de BioBoer

 

17 & 18 juni weer Lekker naar de BioBoer!

Ervaar zelf eens wat biologisch boeren zo uniek maakt en kom Lekker naar de BioBoer. Het weekend is dé gelegenheid om in contact te komen met de bioboer en te ontdekken dat het biologisch keurmerk staat voor eerlijk en puur eten, dat gemaakt is met alle respect voor dier en natuur. Beleef een leuke dag uit, kijk, ruik, proef en neem deel aan een van de vele activiteiten. Laat je inspireren en dan zal ook jij vol overtuiging ‘Achter biologisch’ staan! 

Je wilt graag iets goeds doen voor jezelf, je gezin en de wereld met de keuze voor je boodschappen. Maar wat is nou duurzaam of gezond? Je hoort zoveel verschillende verhalen. En hoe weet ik nu waar mijn eten vandaan komt? 

Het biologische keurmerk biedt de garantie dat je een biologisch kwaliteitsproduct in handen hebt dat voldoet aan strenge Europese wetgeving, dat gecontroleerd is door de onafhankelijke certificeerder SKAL Biocontrole. Zo is biologisch gegarandeerd diervriendelijk, eerlijk en natuurvriendelijk. Het woord 'biologisch' is trouwens wettelijk beschermd. Een product mag je dus niet zomaar biologisch noemen.

Maar biologisch is natuurlijk meer dan alleen een wetboek. Het is vooral het verhaal van een gepassioneerde boer of boerin die onder zo natuurlijk mogelijke omstandigheden boert. Dat verhaal kun je horen tijdens het Lekker naar de BioBoer weekend van 17 en 18 juni. Biologische boeren door het hele land stellen dan hun erf open op zaterdag en/of zondag. 

De boer en boerin vertellen alles over hun bedrijf en je kunt meegenieten van tevreden koeien, modderige biggen en volle akkers met gezonde groenten. Tijdens Lekker naar de BioBoer is er van alles te doen: er zijn rondleidingen, boerenmarkten, workshops en proeverijen. Daarnaast kun je kalfjes knuffelen, zelf fruit plukken, wijn proeven of boter schudden. Voor de kinderen is er ook van alles te doen: van speurtochten tot knutselen en van hooibalen klimmen tot eitjes rapen. Haal je BioBoerenBewijs en ontdek zelf wat bio zo leuk maakt! 


 

 Lekker naar de BioBoer - het hele jaar door


Ook eerder zijn er al leuke dingen te doen bij de biologische bedrijven. Het hele jaar door vinden er activiteiten plaats bij biologische bedrijven, zoals excursies, workshops, plukdagen en rondleidingen waarbij de boer je van alles kan vertellen over zijn boerderij en over de biologische landbouw. Op www.lekkernaardebioboer.nl/agenda staat welke biologische boerderijen in de overige (zomer)maanden een open dag of activiteit organiseren.

 

 

 


 Fietsroutes


Verder vind je op deze website ook prachtige fietsroutes langs diverse biologische boerderijen. Dus: Lekker fietsen door het platteland en onderweg je tas volladen met lekkers van de boerderij? Bekijk de meer dan 30 fietstochten hier voor een route bij jou in de buurt.!  


http://www.lekkernaardeboer.nl/filerep/images/LekkerFietsenNaarDeBoer%20button.png