Welkom op Ouwendorperhoeve

 
 
OPEN DAG    OP ZATERDAG 16 JUNI 11:00 - 16:00 EN OP ZONDAG 17 JUNI 11:00 - 16:00
 

Wat biedt deze boerderij:

Wat voor soort boerderij is dit?
Koeien, Varkens, Schapen, Akkerbouw, Kruiden, bloemen, planten, bomen of bollen, Zuivel- of kaasmakerij, Huisverkoop

Op de Ouwendorperhoeve boeren Nelleke Meersma en Adriaan Antonis met oerhollandse erfdieren. Kleinschalig en gericht op een lokale afzet. Tijdens deze twee dagen kunt u kennis maken met onze Lakenvelder koeien, Bonte Bentheimer Landvarkens en de Friese Melkschapen en natuurlijk met de producten van deze dieren. Om 12.30 en om 14.30 uur verzorgen wij een rondleiding voor een ge?nteresseerden met als thema varken of schaap. Wij boeren volgens het biologisch-dynamisch gedachtegoed. Wat dat precies inhoud vertellen wij u graag.

Welke natuurmaatregelen vinden plaats op deze boerderij?
natuurlijke hagen, stroken en bos(jes)

vier hectare bos in ontwikkeling


Wat is er te doen tijdens Lekker naar de Boer 2020:

Welke activiteiten zijn er op deze boerderij op de open dag?
rondleiding, proeverij, informatiestand, boerderijwinkel open, terras

12.30 uur rondgang naar het varkensbos en het varkenstheater 14.30 uur rondgang door de weilanden, de melkschapen, langs de melktafel en de kaasmakerij

Welke kinderactiviteiten zijn er op deze boerderij op de open dag?
speurtocht, kleuren/knutselen

Agenda

Bekijk alle agenda items
 

Wij verwachten u tegen 13.00 uur op de Ouwendorperhoeve in Garderen. Op de Ouwendorperhoeve wordt kleinschalig geboerd met Friese Melkschapen, Lakenvelder koeien en Bonte Bentheimer Landvarkens. Wij vertellen u er graag over, maar nemen u ook mee voor een korte rondgang langs alle dieren, de melkstal en de kaasmakerij. rond 14.00 uur gaat u zelf aan de slag met zuivel van eigen erf en gaan we producten uit eigen kaasmakerij proeven. rond 15.00 uur sluiten we af.

 

Uitkijkend over het glooiende landschap, de Lakenvelder koeien, de Bonte Bentheimer landvarkens en de Friese Melkschapen kunt u op ons boerenerf aanschuiven. Wij verwachten u vanaf 17.30 uur. Inge van der Hall (27/8) en Kees Oostindie (17/9) koken ter plekke met producten van eigen erf. Tussen de gerechten door verhaalt Nelleke Meersma (boerin en ambachtelijk zuivelbereidster op de Ouwendorperhoeve) over de boerderij, de oer-Hollandse erfdieren en hun producten. Ernst en Barbara Hart (27/8) vertellen u over de wijnen, de herkomst en de wijnboeren waar zij al jaren 'hun' wijn halen. Meer informatie en aanmelden via info@ouwendorperhoeve.nl

 

Rouke Bloemsma begeleidt de workshop en leert u twee vachtvilt technieken. Voor de lunch gaat u een gedeelte van een schapenvacht vilten (ongeveer 45 bij 45 cm). Na een biologische (streek) lunch gaat u aan de slag met de afwerking van de vachtjes, een prik- / droogvilttechniek. De wol waar mee gewerkt wordt, is van onze Friese melkschapen.

 


BEZOEKADRES
Ouwendorperhoeve
Ouwendorperweg 27, 3886 MR Garderen

www.ouwendorperhoeve.nl

FIETSROUTE LANGS DEZE BOERDERIJ
Fietsroute 10: Gelderland, de Veluwe tussen Barneveld, Ede en Otterlo - Tweedaagse tocht of Twee dagtochten - (28, 30, 34 of 38 km)


LIGGING