Welkom op Biodynamische Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight

 
 
OPEN DAG    
 

Wat biedt deze boerderij:

Wat voor soort boerderij is dit?
Groenteteelt (volle grond of kas), Fruit, Huisverkoop, Biologisch-dynamisch

Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight is een familiedrijf waar sinds 1885 de bekende Westlandse tafeldruiven met veel liefde en biologisch-dynamisch worden gekweekt. Arnold en Hilde Jansen zijn inmiddels de vierde generatie in de familie Jansen die dit mooie tuindersvak nog steeds uitoefenen. In 14 druivenserres worden authentieke druivenrassen gekweekt zoals de Blauwe en Witte Frankenthaler, Muskaat van Alexandrie en Black Alicante. Allemaal oude druivenrassen die Westlands Roem worden genoemd. Al in het begin van de 19e eeuw werd het Westland genoemd als het centrum voor de druiventeelt in Holland. In de druivenserre uit 1925 groeien verschillende mooie druivenrassen nog afkomstig van de oude kwekerij aan de Strijplaan te Honselersdijk. In de maanden mei en juni worden de druiven gekrent. De druivenoogst is gedurende de maanden augustus, september, oktober en november. Het tijdstip waarop met krenten en oogsten wordt gestart, is afhankelijk van de weersomstandigheden. Uiteindelijk bepaalt de natuur het ritme.Bij de kwekerij is een knusse druivenwinkel waar je tijdens de oogsttijd de druiven vers van de boom kunt kopen.

Welke natuurmaatregelen vinden plaats op deze boerderij?
bijenkasten, natuurlijke hagen, stroken en bos(jes), (roof)vogelkasten, paddenpoelen, overig

Bijvriendelijke planten, wilgen in de slootkant, zonnepanelen, houtwalletjes


Wat is er te doen tijdens Lekker naar de Boer 2020:

Welke activiteiten zijn er op deze boerderij op de open dag?
markt/kraampjes, informatiestand, demonstratie, boerderijwinkel open, terras, muziek, wandelroute

Lekker naar de Boer Zaterdag 16 juni 2018 Tijd 11.00-17.00 uur Programma biodynamische Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight: **Potjes persen **Druivenquiz **Bezichtigen van de druivenserres **Expositie aquarellen **Meesterbonbonmaker Wim **Imker met bijenkast **Livemuziek **Terras, binnen en buiten **Parkeren wordt goed geregeld door onze parkeerregelaar René. De ‘Druiven Express’ rijdt van de ‘Druiven Express’ halte naar de Druivenkwekerij.

Welke kinderactiviteiten zijn er op deze boerderij op de open dag?
speurtocht, kleuren/knutselen, overig

Agenda

Bekijk alle agenda items
 

In Maasland gaat u aan boord bij Warbout Rondvaarten en wordt verwelkomt met een lekker bakkie koffie of thee. Langs een deel van de prachtige historische trekvaartroute (waar van alles over wordt verteld) door Delflands wateren en sloten vaart u richting de Zweth waar de schipper aanmeert bij Biodynamische Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight. In de oude druivenserre wacht u een gastvrije ontvangst en begint een verrassende rondleiding door de druivenserres. De rondleiding gaat over de rijke geschiedenis, het heden en de toekomst van de Westlandse druiven. Je hoort het allemaal van de druiventuinder. Ná het bijzondere druivenverhaal is het tijd om weer in te schepen en aan boord te genieten van sappige, zoete druiven, de schitterende natuur en de groene polders van Midden-Delfland. Meer informatie: Bootje varen Maassluis is op donderdag 16, 23 en 30 augustus 2018. - Vertrek: 12.15 uur Oude Veiling nr. 1 Maasland bij PC Inzight - Terugkomst: 17.30 uur uur Oude Veiling nr. 1 De prijs van de vaart is € 32,50 per persoon. Dit is inclusief de rondvaart, koffie aan boord en een rondleiding door de druivenserres mét druiven bij Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight. Het schip is voorzien van een geluidsinstallatie en een schipper/gids. Inschrijven: Warbout Rondvaarten 010-5924494 www.vlietlander.nl Bent u met een grotere groep en heeft u voorkeur voor een andere datum neem dan contact op met Warbout Rondvaarten. Dit uitstapje is het gehele seizoen te boeken. Voor mindervaliden rijdt de ‘Druiven-Express’ heen en weer naar de druivenkwekerij (max. 5 personen per rit). Daarnaast zijn er ook twee rolstoelen beschikbaar.

 

Vanaf vrijdag 17 augustus start de oogst van de lekkerste biodynamisch geteelde Westlandse tafeldruiven van Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight. Te beginnen met de Blauwe en de Witte Frankenthalers. De druivenoogst is gedurende de maanden augustus, september, oktober en november. Het tijdstip waarop de druiven sappig en zoet zijn en met oogsten wordt gestart, is afhankelijk van de weersomstandigheden. Uiteindelijk bepaalt de natuur het ritme! De druivenwinkel op de druivenkwekerij is elke werkdag geopend van 11.00-17.30 uur en op zaterdag van 10.00-16.00 uur. Iedereen mag proeven!

 

Oogst Open dagen Zaterdag 8 september en zondag 9 september 2018 Tijd: 11.00-17.00 uur Wil je ook eens échte Westlandse druiven van dichtbij zien? Kom dan kijken in onze druivenserres waar prachtige donkerblauwe en witte druiventrossen onder de groene bladeren aan de druivenbomen hangen. Het is weer volop smullen van sappige, zoete druiven die je natuurlijk lekker mag proeven. In de druivenserres exposeert kunstenaar Corry van der Knaap haar schilderkunst, voor vragen over wat ‘Biologisch Dynamisch’ inhoudt kun je bij Demeter terecht. Het Brocante huisje is er dit jaar ook met allerlei leuke thema’s. Buiten op het druiventerras de hele dag ‘Druifpop’. Een open podium met livemuziek van singer songwriters, muzikanten uit de buurt. En natuurlijk zijn er dit jaar ook de ‘wereldberoemde’ Druivenbommetjes! Kortom het worden weer mooie Open Dagen en iedereen is van harte welkom! Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight ligt tussen knooppunt 13 en 15 van het vaarnetwerk in Midden-Delfland. Parkeren wordt duidelijk aangegeven. Tip: Kom op de fiets. Of kom eens met de boot!

 

Het is oogsttijd! Tijdens de Open Dagen zijn de druivenserres te bezichtigen waar Westlands Roem, prachtige donkerblauwe en witte druiventrossen, onder de zachtgroene druivenbladeren aan de druivenbomen hangt. De druiven zijn rijp, sappig en hemels van smaak! In de druivenschuur wordt verteld over de verschillende druivenrassen en kun je lekker proeven. In de druiventuin beleef je de druiven, geniet je van koffie met het 'wereldberoemde' druivenbommetje, brocante, kunst en live muziek. De ‘Druiven Express’ rijdt van de parkeerplaats naar de druivenserres. Het worden weer mooie Open Dagen en je bent van harte welkom! Parkeren wordt duidelijk aangegeven. Tip: Kom op de fiets!

 

Druifjesvaart Delft mét lunch Donderdag 13 en vrijdag 28 september 2018 Neem een kijkje in een druivenserre en waan je in de wereld van de Westlandse druiven! We stappen op bij station Delft en varen door het polderlandschap richting rivier De Zweth. Tijdens deze tocht genieten we van een lekkere lunch verzorgd door De Bonte Haas. Eenmaal aangekomen bij de plaats van bestemming meert de schipper aan en word je gastvrij ontvangen bij Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight met sappige Westlandse druiven. Daarna volgt een verrassende rondleiding door de druivenserres. De rondleiding gaat over de rijke geschiedenis, het heden en verleden van de Westlandse druiven. Je hoort het allemaal van de échte druiventuinder. Meer informatie De Druifjesvaart is op donderdag 13 en op vrijdag 28 september 2018 - Vertrek: 12.00 uur Station Delft - Terugkomst: 16.15 uur Station Delft De prijs van de vaart is € 39,50 per persoon. Dit is inclusief de rondvaart, een lekkere lunch aan boord en een rondleiding door de druivenserres mét druiven bij Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight. Het schip is voorzien van een toilet, een geluidsinstallatie en een schipper/gids. Inschrijven: De Hollandse Vloot M.: 06-51112478 E.: info@dehollandsevloot.nl Bent u met een grotere groep en heeft u voorkeur voor een andere datum neem dan contact op met De Westlandse Vloot. Dit uitstapje is het gehele seizoen te boeken. Voor mindervaliden rijdt de ‘Druiven-Express’ heen en weer naar de druivenkwekerij (max. 5 personen per rit). Daarnaast zijn er ook twee rolstoelen beschikbaar.

 
 

Blog

Bekijk alle blogs
 

*Streekmarkt ‘De Tuin van de Randstad’ Zaterdag 8 oktober 2016 Tijd: 10.00-17.00 uur Streekmarkt ‘De Tuin van de Randstad’ is de leukste markt van Midden-Delfland en omstreken. Dit jaar vieren we het tienjarig jubileum! Tijdens de streekmarkt is er van alles te beleven in de druivenserres van Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight. Van bier uit Delft, aardappelen uit Medemblik tot bonbons uit wateringen. Van kaas en brood uit ons eigen Midden-Delfland tot groente en vlees uit Delfgauw! Boeren en tuinders verkopen hun waar en geven informatie over de teelt. Regionaal en seizoensgebonden producten, en niet alleen om op te eten. Gezelligheid, creativiteit en ambachtelijkheid voorop. staan Op het terras is muziek en aandacht voor toneel en kunst. Parkeren is goed geregeld maar we raden u aan op de fiets te komen. De ‘Druiven Express’ rijdt naar de druivenkwekerij. Parkeren wordt duidelijk aangegeven Tijd: 10.00-17.00 uur Tip: Kom op de fiets! Thema: Midden-Delfland verbindt! www.druivenkwekerij.nl

 


BEZOEKADRES
Biodynamische Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight
Zwethkade-zuid 45, 2635 CW Den Hoorn

@druivenkwekerij
www.druivenkwekerij.nl

LIGGING