Welkom op Haneman Biofruit

 
 
OPEN DAG    OP ZONDAG 17 JUNI 10:00 - 17:00
 

Wat biedt deze boerderij:

Wat voor soort boerderij is dit?
Fruit, Kruiden, bloemen, planten, bomen of bollen

Haneman Biofruit teelt biologisch appels en peren op de mineraalrijke gronden in het land van Maas & Waal en het Rijk van Nijmegen. Van een deel van het biologische fruit persen zij zelf sap.

Welke natuurmaatregelen vinden plaats op deze boerderij?
bijenkasten, natuurlijke hagen, stroken en bos(jes), (roof)vogelkasten, maaibeheer afgestemd op dieren en planten, rietsloten, overig

Voor de vogels en vleermuizen die Haneman Biofruit helpen met de bestrijding van lastige insecten worden er nestkasten opgehangen.


Wat is er te doen tijdens Lekker naar de Boer 2020:

Welke activiteiten zijn er op deze boerderij op de open dag?
rondleiding, proeverij, markt/kraampjes, demonstratie, terras, muziek, overig

Er is de mogelijkheid om: - Vaderdag te vieren in de boomgaard met fijne live achtergrond muziek; - je te laten rondleiden door de boomgaard met het trekkertreintje; - om de eigen sap persinstallatie te bezichtigen; - een workshop te volgen om \"Blije Bijen Ballen\" te maken; - ge´nspireerd te worden door een proeverij van Bergers, anders dan wijn http://www.robertberger.nl/anders-dan-wijn-2/ ; - rond te lopen over een kleine biologische markt; - te genieten op het terras (met slecht weer overdekt) van biologische frisjes, drankjes en alcoholvrije cocktails; - te smullen van hamburgers(biologisch en vega) en spiegeleitjes gemaakt door onze chef-koks.

Welke kinderactiviteiten zijn er op deze boerderij op de open dag?
speurtocht, huifkar, springkussen/trampoline, overig

Voor kinderen is er de mogelijkheid om: - te spelen in een zandbak met water; - de strijd aan te gaan met het appelgooispel; - het bioboerenbewijs te behalen; - hutten te bouwen van fruitkisten; - wormen te zoeken; - insecten te herkennen. FIETSROUTES: RIVIERENLAND NR. 14 STADSREGIO ARNHEM NIJMEGEN NR. 88BEZOEKADRES
Haneman Biofruit
Molenstraat 40, 6645 bv Winssen

@hanemanbiofruit
Www.haneman.eu

LIGGING